27-01-2024 - 30-03-2024 / 00:00 Exposició

​EXPOSICIÓ JOAN LACOMBA. RETROSPECTIVA

Joan Lacomba

Sala d'exposicions

Tipus de públic: +0

EXPOSICIÓ

JOAN LACOMBA. RETROSPECTIVA

Del 27 de gener al 30 de març

 

Joan Lacomba (Palma, 1934-2022) ha estat un exemple clar d’artista multidisciplinari; ha practicat el dibuix, la pintura, l’escultura, el gravat, les instal·lacions, les performances; va dirigir obres teatrals; va dissenyar escenografies i va fer estudis de llums.

S’ha reconegut l’obra i la trajectòria de Lacomba en distintes ocasions: amb el premi Francesc de Borja Moll del Govern, el premi Emili Darder de l’Obra Cultural Balear, el premi Ramon Llull del Govern, el premi de la II Gala de les Arts Escèniques del Consell de Mallorca i el premi Fra Miquel Gual de l’Obra Cultural Balear d'Inca. També l’han premiat en diversos certàmens de pintura i dibuix.

L’extensa producció pictòrica d’aquest artista inclou des de les obres inicials centrades en paisatges urbans, retrats o bodegons minimalistes, fins a l’etapa més consolidada i madura. A la seva obra s’hi poden reconèixer trets figuratius, abstracció gestual o surrealisme.

Ha exposat a Madrid, Barcelona, Ponferrada, Àvila, Oviedo, Avilés, San Francisco (Califòrnia) i a nombrosos llocs de Mallorca i Menorca. La seva obra és a llocs tan variats com la Biblioteca Nacional (Madrid), la Diputació de Barcelona, el Museu de Managua, el Museu d’Art de sa Pobla, el Museu de l’Eròtica de Barcelona i els ajuntaments de Calvià i Alaró.

A l’obra escultòrica, hi trobam petites peces fetes amb deixalles de fustes i obres de gran format fetes amb formigó armat, entre les quals la Memòria contra la mort a Sant Llorenç des Cardassar.

Tarifa General

0.00 €