11-02-2023 / 19:30 Danza

RECITAL DE DANZA ESPAÑOLA

Elena Arráez i Verónica Luque

Sala Magna

Tipo de publico: +5

Viernes, 11 de febrero, a las 19:30 h

RECITAL DE DANZA ESPANYOLA

dansa y piano

Danza: Elena Arráez i Verónica Luque

5€

 

El recital de danza española recupera les peces musicals més destacades del repertori de música de danza espanyola. D'aquesta forma, el públic podrà apreciar totes les variants de la dansa espanyola i també tots els elements tradicionals de cada estil.

La danza española engloba más que el estilo flamenco: la danza estilizada, la escuela bolera, el flamenco y el folclore típico de cada región. La danza estilitzada es caracteritza per ser la més moderna d'aquests estils. Es presenta amb els tacons típics del flamenco junt amb les castañuelas típiques de la escuela bolera. La escuela bolera, la más antigua de todos los estilos, surgió en el siglo XVII a partir de la danza clásica; per això es presenta amb els típics sabates de ballet i castañuelas. El flamenco va sorgir al segle XVIII a la raíz de les cultures i es presenta amb diferents sabates de tacón típics d'aquest estil. El folclore era la danza del poble que s'emprava per a la socialització i l'entreteniment. No es conservan tots els estils de cada regió però sí els més populars com la jota, l'espatada, la sardana, etc.

A part dels diferents estils amb diferents elements característics, la danza espanyola també presenta complements artístics que s'utilitzen normalment en tots els estils: el mantón, el abanico, el bastón y la bata de cola.

Pot obtenir les seves invitacions a la web www.samaniga.es o a la taquilla a partir del dimarts 7 de febrer.

DANSAMÀNIGA

XVII Temporada Internacional de Dansa

Tarifa General

5.00 €